بازاریابی چیست؟

بازاریابی یا مارکتینگ ( marketing ) مجموعه فعالیت‌های یک شرکت در رابطه با خرید و فروش یک محصول یا خدمت است. بازاریابی شامل تبلیغات، فروش و تحویل محصولات به آدم‌ها می‌شود. آدم‌هایی که در بخش بازاریابی یک شرکت به کار می‌پردازند، تلاش می‌کنند تا با استفاده از شعارها، طراحی بسته‌بندی، تاییدیه افراد مشهور، و نمایش در رسانه‌های عمومی نظر مخاطب هدف را جلب کنند.

تجزیه و تحلیل بازاریابی

بازاریابی، همه‌ی آن‌ کارهایی است که یک شرکت برای دستیابی به مشتری و حفظ رابطه‌ با آنها انجام می‌دهد. حتی کارهای کوچکی مثل نوشتن نامه‌ی تشکر، انجام بازی گلف با یک مشتری بالقوه، پاسخگویی سریع به تماس‌ها، و ملاقات یک مشتری قدیمی در کافی‌شاپ را نیز می‌توان جزء بازاریابی دانست. هدف نهایی بازاریابی، تطبیق خدمات و محصولات شرکت با خواسته‌ها و نیازهای آدم‌ها، و در نتیجه اطمینان از سوددهی است.

چهار عامل مهم در بازاریابی عبارت هستند از محصول، موقعیت، قیمت، و تبلیغات:

محصول به کالا یا اقلامی گفته می‌شود که یک کسب و کار قصد فروش‌شان را داشته باشد. هنگام ارزیابی یک محصول، چند پرسش باید مطرح شود: چه محصولی قرار است به فروش برسد؟ تفاوت این محصول، با محصول رقیب چیست؟ آیا این محصول می‌تواند با محصول ثانویه در بازار حاضر شود؟ آیا محصولات جایگزین نیز در بازار وجود دارند؟
قیمت یک محصول یعنی این‌که هزینه‌ی خرید آن محصول چه‌قدر است. هنگام تعیین قیمت، مواردی نظیر قیمت تمام‌شده‌ی هر واحد محصول، هزینه‌های بازاریابی، و هزینه‌های پخش باید درنظر گرفته شوند.
منظور از موقعیت یعنی نحوه‌ی پخش محصول. نکته‌ی مهمی که در این مورد باید در نظر گرفته شود، این است که آیا این محصول قرار است در ویترین فروشگاه به فروش برسد، یا به صورت برخط (آنلاین)، و یا در هر دو نوع کانال‌های پخش قابل دسترسی است.
در نهایت، تبلیغات به رقابت در ارتباطات یکپارچه‌ی بازار یابی گفته می‌شود. فعالیت‌های تبلیغاتی شامل آگهی‌های بازرگانی، فروش شخصی، تبلیغ هنگام فروش، روابط عمومی، بازاریابی مستقیم، حمایت مالی (اسپانسر)، و بازار یابی چریکی است. نحوه‌های تبلیغات گوناگون و متغیر است؛ و ممکن است به این مسئله بستگی داشته باشد که محصول مورد نظر در چه مرحله‌ای از چرخه‌ی عمر خود قرار دارد. بازاریاب‌ها باید از این حقیقت آگاه باشند که مصرف‌کنندگان، قیمت و نحوه‌ی پخش یک محصول را با کیفیت‌ آن محصول می‌سنجند، و هنگام طرح‌ریزی استراتژی بازاریابی، در نظر گرفتن این مسئله کار عاقلانه‌ای است.

بازاریابی آنلاین یا بازایابی برخط

از آغاز ۲۰۱۵، تقریبا ۷۰ درصد از آدم‌های بزرگسال در ایالات متحده حداقل به صورت ماهانه خرید برخط ( آنلاین ) انجام می‌دهند، و تخمین زده می‌شود ۳۳ درصد نیز به صورت هفتگی خرید برخط (آنلاین) داشته باشند. انتظار می‌رود فروش‌های برخط (آنلاین) از ۳۳۵ میلیارد دلار در ۲۰۱۵، با میزان باورنکردنی ۵۶ درصد افزایش، به ۵۲۳ میلیارد دلار در ۲۰۲۰ برسد. با در نظر گرفتن این آمار، استفاده از ابزارهای برخط (آنلاین) نظیر رسانه‌های اجتماعی و تبلیغات دیجیتال در وب‌گاه‌ها و برنامه‌های گوشی‌های همراه، و هم‌چنین انجمن‌های اینترنتی برای بازاریاب‌ها بسیار حیاتی است. در نظر گرفتن کانال پخش مناسب برای محصولاتی که به صورت برخط (آنلاین) به فروش می‌رسند نیز از جمله گام‌های مهم در این فرآیند است. بازاریابی‌آنلاین یا بازاریابی برخط به عنوان یکی از عناصر ضروری برای یک استراتژی بازاریابی کامل تلقی می‌شود.

۲۴ توصیه بازاریابی برای کسب و کار شما که بسیار ساده هستند:

پس از کمی تفحص، معمولا پی می‌برم آن‌هایی که به بازاریابی شفاهی ناسزا می‌گویند، کسانی هستند که یک بار از مسیر بازاریابی‌های پرهزینه عبور کرده‌اند و پیه آن به تن‌شان خورده است. آیا شما تا پایان این جاده رفته‌اید- قول چیزی بزرگ را دادن؛ و با وجود این، هرگز به نتیجه نرسیدن؟ آیا به همین سادگی است که با پول خرج نکردن در زمینه‌ی بازاریابی، وقتی که این تجربه را داشته‌اید، احساس راحتی بکنید؟
مالکان کسب و کارهای کوچک به من خواهند گفت، “من قبلا این را امتحان کرده‌ام. جواب نمی‌دهد.”
با همه‌ی آن‌چه که ذکر شد، دوست دارم به گذشته برشد و شکستِ بازاریابی‌تان را دوباره ارزیابی کنید. این احتمال وجود دارد، که قصد انجام کاری را داشته‌اید اما آن را ضعیف اجرا کرده‌اید. پس از مدتی در این کار بودن، یاد گرفته‌ام که اشتباه بازاریابی می‌تواند مقدار باورنکردنی از اطلاعات ارزشمند برای ما به بار بیاورد.
مایلم بعضی از چیزهایی که در طی سال‌ها آموخته‌ام برای‌تان فهرست کنم که ممکن است امید ایجاد قطعات بازاریابی به نحوی که کارساز باشد را احیا کند. کسی چه می‌داند، ممکن است با چند جرح و تعدیل در روش شناسی‌تان، در واقع به نتایجی که به شما قولش را داده بودند دست پیدا کنید.
بنابراین در این جا فهرست ۲۴ توصیه بازاریابی برای کسب و کار  ارائه می‌شود:
۱. هدف تبلیغات‌تان باید قلب آدم‌ها باشد- نه مغزشان
۲. مواظب خطاهای احمقانه باشید، مثلا، فرصت پس‌انداز کردن را از دست ندهید…
۳. جملات اصلیِ تکراری محکوم به کاهش بازده هستند- مرتبا تبلیغات‌تان را به روز کنید
۴. مخاطبِ درست را بازاریابی کنید- همه یک مشتری بالقوه نیستند
۵. بسامد جایگاه تبلیغات‌تان را افزایش دهید
۶. بر پیام‌تان پافشاری کنید- یک جبهه‌ی متحد در تمام مکان‌هایی که تبلیغات می‌کنید
۷. در بازاریابی‌تان محتوای بیش از حد قرار ندهید
۸. کمیت ارزش را مشخص کنید، مثلا، یک پس‌انداز ۲۵ دلاری…
۹. یک حسِ فوریت به جود بیاورید، مثلا، فقط تا این هفته…
۱۰. از شخصیت رقیب تقلید نکنید
۱۱. برای تمام فعالیت‌های بازاریابی‌تان یک استراتژی برندسازی- یک تِم/روش ثابت توسعه دهید
۱۲. از تبلیغات حاکی از خودشناسی استفاده نکنید، مثلا، ما در خدمات… شماره یک هستیم
۱۳. برای هر تبلیغات یک نقطه‌ی تماس ارائه کنید. یک پیام بازرگانی منفرد نباید حاوی تماس تلفنی، صدا کردن و سر زدن باشد…
۱۴. وب‌پیج‌تان را به روز رسانی کنید- ترجیحا به یک قالب “علاقه‌برانگیز”(موبایل پسند)
۱۵. بیش از اندازه خلاقیت به خرج ندهید، مثلا، بازی‌های واژگانی شیکسپیر
۱۶. اجازه بدهید ترجیحات مصرف‌کننده بازاریابی‌تان را شکل بدهد
۱۷. از ابزارهای بازاریابی گذرا استفاده نکنید، مثلا، آگهی‌های روی کاغذ در پنجره‌ی ماشین‌ها
۱۸. یک بودجه‌ی بازاریابی تشکیل دهید
۱۹. از شعاری استفاده کنید که مشتری را هم مشارکت دهد. من عاشقش‌ام، قرار است حرف دلِ یک مشتری باشد- نه شرکت مک‌دانلد
۲۰. اگر کاریزما ندارید، از سخنگوی شرکت بودن کناره‌گیری کنید
۲۱. بروید سر اصل مطلب- توجه مرا در ۵ ثانیه جلب کن
۲۲. برای دوست شدن از رسانه‌های اجتماعی استفاده کنید- در به در دنبال مشتری نیفتید. یادتان باشد همیشه آسانتر این است که یک دوست را مشتری خودتان بکنید تا همین کار را با تقاضا از یک فرد کاملا غریبه انجام دهید
۲۳. به توصیه‌های یک متخصص بازاریابی اهمیت بدهید
۲۴. واقع‌گرا باشید. بدهید یک نفر از بیرون تبلیغات شما را بازبینی کند.